U bent hier

PluvioMeterCam

Welkom bij de RegenMeterCam van MeteOosterhout

Op deze pagina kunt u Live-beelden van de regen- of pluviometer van MeteOosterhout zien. Omdat de opvangbeker transparant is zal de beweging van de "wip" die voor de registratie van de neerslag zorgt, met een beetje geluk, te zien zijn. Vooral op de wat koudere dagen als de verwarming van de meter werkt zal de beker aan de binnenzijde minder beslagen zijn en is een en ander duidelijker waarneembaar. Het ligt in de bedoeling dat de camera dagelijks live-beelden streamt. Omdat dit streamen nogal wat bandbreedte vraagt van onze internetverbinding kan de Webmaster besluiten in voorkomende gevallen om de bandbreedte van de webcam te beperken of de camera zelfs tijdelijk geheel uit te schakelen. Ook is het aantal kijkers wat tegelijkertijd kan kijken beperkt. Ziet u niets? Probeer het dan later gewoon nog eens. Wellicht dat er dan wel iets te zien valt.  Van 24:00 uur tot 05:00 uur is de webcam offline omdat er dan niets te zien valt vanwege de duisternis.

Als de blauwe indicatie LED onder de regenmeter brandt is de buitentemperatuur lager dan +5 graden Celsius en zal de ingebouwde verwarming van de regenmeter automatisch gaan werken zodat ook bij vorst neerslag gemeten kan worden en bevriezing van de meter voorkomen wordt.
 

Deze camera "kijkt" in Noord-Noord-Oostelijke richting naar de regenmeter.

Live Stream

Thema Ontwerp & Design: Cees Tak
© 2012 - 2018 Cees Tak Fotografie

U bent en blijft ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor genomen beslissingen op basis van informatie vermeld op deze site.
MeteOosterhout aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid.